Paardrijden 

Therapie met paarden

De Horse-boy Methode

Sensory Work : Het liggen/zitten en knuffelen op en met de paarden heeft het sterke effect om de prikkel gevoeligheid te verminderen. Door het directe contact, de diepe druk , komen kinderen tot rust.

De methode is ontwikkeld door Rupert Isaacson en zijn team. Rupert is zelf vader van een zoon met autisme, wiens leven compleet veranderde toen de paarden in hun leven kwamen.

Yvon Loosveld beoefend deze methode, en werkt vanuit Equi-menssana, deze methode heeft al vaak bewezen heel goed te werken bij kinderen met autisme en andere stoornissen als AD(H)D, PTSS, enz.

Veel bijkomende problemen zoals het stemmen horen, driftbuien, de neurologische stormen verminderen sterk of verdwijnen helemaal en vaak gaan de kinderen voor het eerst praten terwijl ze op het paard zitten of liggen.

Vrijheidsdressuur:Trucjes doen met paarden lokt  interactie en communicatie uit. Wanneer kinderen merken dat ze met één gebaar of één woord een grote reactie kunnen uitlokken, motiveert dit om meer te gaan communiceren.

Back riding: het kind zit voorop bij een volwassene, door de beweging van het paard maken ze het hormoon oxytocine aan en dit verlaagt hun stress. Hierdoor kunnen ze weer komen tot leren. Vanuit het zadel leren we de kinderen spelletjes met  regels, perspectief nemen/ verplaatsen in een ander en kunnen we ze allerlei kennis en vaardigheden leren die ze thuis en op school nodig hebben. 

Yoga op het paard

PAARDEN:

·      zijn de spiegel van onze ziel

·      merken meteen dat je gestrest bent

·      ondersteunen je te ontstressen met de juiste begeleiding

·      geven je positieve energie zijn sensibel en sociaal

·      reageren op je zonder dat je woorden gebruikt

Yoga op en met een paard is jezelf ontdekken. Het is je grenzen verkennen en verleggen, en in staat zijn echt jezelf te zijn. Het is tijd nemen om te herinneren wie je bent, omdat we dat vergeten zijn door de stress en de drukte van het dagelijks leven. In het leven is niets zo belangrijk als fysiek in balans zijn en het is bijzonder onaangenaam en zelfs gevaarlijk om de balans te verliezen en uit evenwicht te raken. een yogahouding op het paard leer je ook je centrum te vinden op andere levensgebieden.

Yoga = het stil maken van de geest, je gedachten centreren

Yoga + Paard = je ademhaling, hartslag en gedachten concentreren op jezelf en op een grotere bron die je ondersteunt op een juiste manier te ademen, je hartslag te reguleren en je geest rustig te maken. 

 

 
E-mailen
Bellen