Paardrijden Op de zorgboerderij werken wij met onze paarden die wij voor verschillende methodes kunnen inzetten. Paarden spiegelen het innerlijk en nemen ons zoals we zijn. Graag willen wij met behulp van onze paarden de individuele doelen van cliënten bereiken. 


De Horse-Boy Methode 

Het liggen/zitten en knuffelen op en met de paarden heeft het sterke effect om de prikkel gevoeligheid te verminderen. Door het directe contact, de diepe druk , komen kinderen tot rust. Deze methode heeft al vaak bewezen heel goed te werken bij kinderen met autisme en andere stoornissen zoals AD(H)D en PTSS.
Vrijheidsdressuur

Activiteiten doen met paarden lokt interactie en communicatie uit. Wanneer kinderen merken dat ze met één gebaar of één woord een grote reactie kunnen uitlokken, motiveert dit om meer te gaan communiceren.
Back Riding

Door de beweging van het paard wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon verlaagt stress en zorgt voor ontspanning. Vanuit de ontspanning kan er aan de doelen gewerkt worden. Vanuit het zadel doen we spelletjes met regels, perspectief nemen/ verplaatsen in een ander en kunnen we  allerlei kennis en vaardigheden leren die thuis en op school nodig zijn.

Yoga op het paard

Yoga op en met een paard is jezelf ontdekken. Het is grenzen verkennen, verleggen en in staat zijn echt jezelf te zijn. Het is tijd nemen om te herinneren wie je bent, dit vergeten we soms door de stress en de drukte van het dagelijks leven. In het leven is niets zo belangrijk als fysiek in balans zijn. Niks is zo vervelend om de balans te verliezen en uit evenwicht te raken. 

Yoga = Het stil maken van de geest, je gedachten centreren. 

Yoga + Paard = je ademhaling, hartslag en gedachten concentreren op jezelf en op een grotere bron die je ondersteunt op een juiste manier. 

 
 
 
E-mailen
Bellen